Schimmel badkamer verwijderen

Schimmels in de badkamer zijn slecht voor de gezondheid en ogen heel vuil. De oorzaken en oplossingen om schimmel te verwijderen vind je hier.

Schimmel in de badkamer kan nare gevolgen hebben

Wellicht heeft u er, net als veel Belgen, ook last van: vervelende schimmelplekken in uw badkamer. Door schimmelvorming op de muren - vaak zichtbaar in de voegen tussen de tegels - of op het plafond wordt douchen en baden een stuk minder aangenaam en relaxed, dan wanneer er gebruikgemaakt kan worden van een schone en frisse badkamer.Schimmelplekken verwijderen in de badkamer hebben namelijk enkele vervelende gevolgen. In de eerste plaats ruiken schimmels vies en muffig. Een indringende, penetrante geur vergalt uw doucheplezier! Maar de vieze stank is niet het enige probleem. Schimmels trekken namelijk ongedierte aan, waardoor het in de badkamer gewoon onhygiënisch wordt. En een derde probleem is dat u flinke gezondheidsklachten kunt krijgen door schimmels in uw sanitaire ruimte. Mensen met reuma of migraine zien hun klachten vaak verergeren. Of u heeft nooit ergens lat van gehad en krijgt ineens te maken me huiduitslag, allergieën, verkoudheid of onverklaarbare keel- of hoofdpijn.

Schimmel in de badkamer kan nare gevolgen hebben

Schimmel verwijderen

  • Trek rubberen handschoenen aan voordat je aan de slag gaat. Zorg er ook voor dat de kamer voldoende verlucht is of gebruik een mondmasker. Je werkt met bijtende producten, dus let erop dat de oplossing niet in je ogen of op je huid spat.
  • Om de schimmelplekken te verwijderen, kan je een speciale schimmelvreter kopen of zelf een bleekwateroplossing maken met één deel bleekwater en drie delen water. Als je delicate oppervlaktes gaat reinigen, test je de vloeistof best eens op een onopvallende plaats.
  • Wrijf de oplossing met een kwast, spons of doek in op de vlek. Voor hardnekkige schimmelvlekken is het nodig om dit enkele keren te herhalen. Om delicate oppervlaktes te ontzien, beperk je je best tot deppen. Voor voegen gebruik je een tandenborstel.
  • Laat het product even inwerken.
  • Maak de oppervlakte achteraf proper met water.

Wat zijn de oorzaken van schimmel in uw badkamer?

Hoe kan het dat er in (sommige) badkamers sprake is van matige of ernstige schimmelvorming? Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen die mogelijk te maken hebben met de schimmels op uw plafond of badkamerwanden. Veelvoorkomende problemen worden veroorzaakt door de volgende zaken:

  • Een slechte of onvoldoende ventilatie in en rond de badkamer. Om schimmel te voorkomen is het van groot belang dat het vocht goed kan verdampen en uit de badkamer weg kan.
  • Daarom dient een badkamer altijd goed geventileerd te worden. Gebeurt dit niet, dan zijn schimmelplekken meer dan eens het gevolg.
  • Geen juiste verwarming komt ook veel voor. Wanneer uw badruimte niet voldoende opgewarmd wordt, verdampt het vocht niet goed en kunnen schimmels en zwammen het resultaat zijn.
  • Gebrek aan vocht absorberende materialen. Een gebrek aan vochtopnemende middelen in de badkamer, zoals bakstenen, poreus gesteente of stoffen materialen kan schimmelvorming verergeren en/of in de hand werken.
  • Een slechte hygiëne wordt ook wel eens aangemerkt als boosdoener. Het goed schoonhouden van uw badkamer is uiteraard erg belangrijk. Maar toch is een slechte hygiëne nooit dé oorzaak van schimmelvorming. Schimmels zitten overal in huis, maar de omstandigheden bepalen of de schimmel groeit en doorzet of niet. Slechte hygiëne is dan ook eerder een gevolg dan een oorzaak van schimmelplekken in de badkamer.

Schimmel verwijderen: schakel een professional in!

Als u te maken heeft met schimmel- en zwamvorming in de badkamer, dan is het van groot belang om de oorzaak(en) van het probleem te achterhalen en de schimmel te verwijderen. Beter ventileren wil helpen, maar daarmee is de schimmel niet direct verwijderd. Daarom is het verstandig om een goede en voordelige loodgieter te benaderen in Vlaanderen. Een loodgieter die gespecialiseerd is in vochtbestrijding en de aanpak van schimmels en andere vochtproblemen.

Neem nu contact op met Vochtbestrijdingsnel

In heel Vlaanderen en de aangrenzende gebieden kunt u altijd direct terecht bij Vochtbestrijdingsnel.be. Wij doen wat onze naam belooft: snel uw schimmelprobleem oplossen, zodat u weer lekke kunt douchen en/of baden. Regel onmiddellijk een vrijblijvende prijsaanvraag bij ons via onze website en wij helpen u snel van uw vochtproblematiek af!

zwambestrijding