Kelder waterdicht maken langs binnen

Kelder waterdicht maken langs binnen

Een kelder is een zeer handige toevoeging aan je woonhuis. Om hem goed te kunnen gebruiken is het echter van belang dat hij goed verlucht wordt en droog is. Laat dit nu net een probleempunt bij veel kelders zijn, want vochtproblemen in huis bevinden zich met name in de kelder. Heb je zelf ook last van een vochtige kelder en wil je hier vanaf? Schakel dan de deskundige hulp in van Vochtbestrijding Snel. Wij kunnen je kelder waterdicht maken, zodat jij voortaan optimaal gebruik kunt maken van deze ruimte. Vanzelfsprekend kun je hierbij altijd rekenen op zeer schappelijke tarieven, terwijl we op kwaliteit beslist niet inleveren. Lees snel verder om erachter te komen hoe we je kelder waterdicht maken, welke mogelijkheden er zijn, wat de kosten zijn en natuurlijk waarom het waterdicht maken van je kelder zo belangrijk is.

Waarom je kelder waterdicht maken?

Waarom je kelder waterdicht maken?

De kelder van je woning is perfect om voorraden eten en drinken op te slaan, maar ook om apparatuur weg te bergen die je niet dagelijks nodig hebt. Teveel vocht in de kelder heeft echter een negatief effect op dit alles, omdat je voedsel sneller zal bederven, kartonnen dozen nat zullen en week zullen worden en metalen voorwerpen een stuk sneller zullen gaan roesten. Ook elektrische apparatuur kan flink beschadigd raken wanneer je deze in een vochtige kelder bewaart. Zo zijn er voldoende redenen om ook bij jou thuis te kiezen voor je kelder waterdicht maken.

Hoe de kelder waterdicht maken?

Wanneer Vochtbestrijding Snel voor je aan het werk gaat met de kelder waterdicht maken, kan dit op twee manieren: langs binnen en langs buiten. Het hangt af van de situatie bij je kelder en het exacte vochtprobleem. Ook het doel waarvoor je je kelder gaat gebruiken, is medebepalend voor de wijze van kelderdichting. De kelder waterdicht maken in je woning is dus niet bepaald een klus om zelf uit te voeren, omdat kennis, inzicht en ervaring van groot belang zijn voor een succesvolle kelderdichting. In veel gevallen zullen we kiezen voor de methode kelder waterdicht maken langs binnen. Hierbij brengen we speciale lagen pasta of primer en een vochtwerende folie aan op de wanden en vloer van je kelder. Hier komt een waterdichte laag cement overheen, zodat de kelder voortaan compleet waterdicht is. Omdat er in feite een soort kuip in je kelder gecreëerd is, spreken we bij deze methode ook wel over kelderbekuiping.

Kosten kelder waterdicht maken langs binnen

< Je kelder waterdicht maken langs binnen doen we bij Vochtbestrijding Snel altijd tegen zeer nette tarieven. Met een gemiddelde kostprijs van €16 tot €18 per vierkante meter is het langs binnen je kelder waterdicht maken ook nog eens een stuk voordeliger dan kelderdichting langs buiten. In eenkelder van een gemiddeld formaat kost de totale bekuiping circa €4000. Wil je weten wat jouw kelder waterdicht maken gaat kosten? Vraag dan direct een offerte aan!

kelderdichting bekuiping