Kosten waterdicht maken van de muren

Type karwei muren waterdicht maken Gemiddelde kostprijs
Het impregneren van de muren Tussen 9 & 13 euro per vierkante meter
Het injecteren van de muren Tussen 100 & 125 euro per lopende meter

Wanneer er vocht in de woning optreedt, dan kan dit door allerlei oorzaken komen. Denk bijvoorbeeld aan opstijgend vocht. Of denk aan doorslaand vocht. In alle gevallen is het slim om de muren waterdicht te maken. Dit kan voor eigenlijk elk vochtprobleem de oplossing zijn. Al is het dan natuurlijk wel van belang om te weten hoe dit het best kan worden aangepakt. Daar is wel de nodige kennis voor nodig.

De specialist erbij betrekken

Omdat die kennis wel ergens vandaan moet komen is het slim om de specialist erbij te betrekken. Die kan dan ook nog eens zorgen dat de werkzaamheden juist worden uitgevoerd. Wel is het natuurlijk goed om te weten wat de kostprijs hiervan is. Het is goed om te weten wat er verwacht mag worden als de muren waterdicht gemaakt moeten worden. Om hier meer kennis over op te doen is het goed om deze pagina door te nemen.

Wat zijn de kosten van muren waterdicht maken?

De kosten van muren waterdicht maken zijn afhankelijk van de methode die wordt toegepast. Het is daarom altijd van belang om eerst vast te stellen waar het vochtprobleem precies door veroorzaakt wordt. Op die manier is direct te bepalen wat de juiste methode is om te gebruiken. Wie de specialist erbij haalt, mag ervan uitgaan dat de juiste optie wordt gekozen. Natuurlijk is het goed om even goed te bekijken welke opties er zijn.

De mogelijke opties

Er zijn een aantal bekende opties om het werk aan te pakken. Bedenk wel dat er soms eerst wat herstel- of renovatiewerkzaamheden nodig zijn om het waterdicht maken te kunnen toepassen. In de meeste gevallen zal voor het impregneren van de muren worden gekozen. Dit gaat tussen €9,- en €13,- per vierkante meter kosten. Een andere optie is de muren injecteren. Dit zzal tussen €100,- en €125,- per lopende meter kosten.

De elementen die de kosten bepalen

Het is goed om te weten dat er een aantal elementen zijn die de kosten van het waterdicht maken van de muren bepalen. Dat komt dan bijvoorbeeld door de kosten die worden gemaakt voor het te gebruiken materiaal. Dit zal vaak 70 procent van de kostprijs omvatten. Voor de arbeid die erbij komt kijken is 25 procent gereserveerd. De laatste 5 procent zijn voor de voorrijkosten die komen kijken bij de opdracht. Op die manier is precies te bepalen wat de gehele prijs is.

Manieren om de prijs te beïnvloeden

Omdat de kosten uit verschillende elementen zijn opgebouwd, is het ook mogelijk om hier invloed op uit te oefenen. Dit hangt natuurlijk af van de keuzes die op dit gebied gemaakt worden. Het is dus in ieder geval slim om hier goed naar te kijken. Zaken die hier in ieder geval in meespelen en die dus invloed kunnen hebben, zijn bijvoorbeeld de volgende.

1: De methode van waterdicht maken

Het is dus duidelijk dat er meerdere methoden zijn om de muren waterdicht te maken. Het is dus ook belangrijk om hier altijd een keuze in te maken. Die keuze zal wel mede worden ingegeven door het soort probleem met vocht dat er is. Wanneer het om opstijgend vocht gaat, is injecteren de weg. Gaat het om vocht dat doorslaat? Dan is het aanbrengen van de impregneerlaag de juiste manier om voor een oplossing te zorgen. Deze keuze speelt hierin dus altijd een belangrijke rol.

2: Wel of niet voor lekdetectie gaan

Een andere factor die altijd meespeelt, is de vraag of er een lek is of niet. Dit is niet zomaar te bepalen. Daar is vaak een lekdetectie het juiste middel voor. Het is dan dus belangrijk om dit door de professional te laten uitvoeren. Dit geeft veel duidelijkheid over hoe het nu eigenlijk precies gesteld is en wat eraan gedaan kan worden. Wel is het belangrijk om te beseffen welke invloed de detectie op de prijs heeft. Dit kan dan al snel gaan oplopen. Een detectie kan van 300 tot wel 500 euro gaan kosten. Dit is dus een flink aandeel.

3: De muren perfect waterdicht

Het impregneren en injecteren van de muren werkt goed. Alleen werkt het wel slechts tijdelijk. Na enige tijd zal dit opnieuw gedaan moeten worden. Tenzij er voor een permanente oplossing wordt gezorgd. Dit is ook mogelijk. Vooral als het om opstijgend vocht gaat. Dan kan een waterkering laten plaatsen de methode zijn. Het is dan wel zo dat hier flink ingrijpend werk voor gedaan moet worden. Wat dus ook weer nog meer zal gaan kosten dan het al doet. Het is dus slim om hier een offerte voor aan te vragen en te bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Dit geeft direct al veel duidelijkheid over wat er verwacht mag worden.

Manieren om te besparen

Er zijn natuurlijk ook altijd wel een aantal manieren waarop een besparing mogelijk is. Zeker wanneer er maar een beperkte portefeuille is voor de werkzaamheden is dit natuurlijk heel aantrekkelijk. Daarom is het goed om ook te weten op welke manier het korten op de prijs dan precies mogelijk is.

Korting door gezamenlijke actie

Een goede stap is het overleggen met de buren. Wanneer er doorslaand of opstijgend vocht is, dan is dit vaak ook bij de huizen in de omgeving het geval. Het kan dan dus ook slim om een gezamenlijke aanpak te laten verzorgen. Niet in de laatste plaats omdat de specialist dan ook een gezamenlijke prijs kan maken. Het voordeel hiervan is dat dit dan vaak direct ook kwantumkorting met zich meebrengt. Juist ook omdat er meer werk voor de specialist in zit.

Minder voorrijkosten

Wat natuurlijk ook altijd belangrijk is, is het zoeken van de juiste specialist. Bijvoorbeeld een expert die in de omgeving is gevestigd. Die kan dan gemakkelijker langskomen en hoeft daar minder kilometers voor te maken. Dit lijkt misschien een kleinigheid. Wanneer echter de kosten van een euro per kilometer als voorrijkosten erbij komen, dan zal dit snel een flink bedrag schelen. Kies daarom altijd de specialist uit die dicht in de buurt is. Dit kan de prijs die op de offerte komt te staan flink doen drukken.

Minder betalen door goed vergelijken

Wie slim is zorgt ook dat er niet meer betaald wordt dan nodig is. Dat is heel gemakkelijk te verzorgen. Wie namelijk meerdere experts aanschrijft, weet ook direct welke verschillen er in de kosten zitten. Wat dan weer met zich meebrengt dat gemakkelijk de goedkoopste uit te kiezen is. Besparen is een beproefde manier om heel snel heel veel geld minder te hoeven betalen. Het is dus altijd slim om meerdere offertes aan te vragen. Aan de hand daarvan is dan te bepalen wat de beste keuze is.