Doe-het-zelf-vochtbestrijding: stappenplan en mogelijkheden

vochtbestrijding doe-het-zelf

Met name in oudere huizen heb je dikwijls te maken met opstijgend grondvocht of vocht in de muur. De oorzaak hiervan ligt vaak bij een slechte waterkering in de fundering van je woning. Opstijgend grondvocht trekt vaak door in de muur, met allerlei schade en gevaarlijke situaties tot gevolg. Lees hier meer over vochtbestrijding.

Bestrijding van opstijgend grondvocht door gel injecteren

Bestrijding van opstijgend grondvocht door gel injecteren

Voor de bestrijding van opstijgend grondvocht met een boor kun je het beste Vochtbestrijding inhuren. We hebben veel ervaring met het vocht en waterafstotend maken van je muren en het tegengaan van opstijgend vocht in zowel het plafond, de muur en de vloer. Onze behandelmethode bestaat uit het boren van gaten in het gedeelte met vocht, waarna we in ieder boorgat speciale gel injecteren. Deze gel waarmee we elk gat van de boor injecteren is waterafstotend en Siloxaan staat aan de basis van de gel. Verder werkt de gel voor het injecteren met bepaalde chemische componenten die eenmaal in het boorgat of de boorgaten in de muur aangebracht, goed samenwerken met deze muur om een waterafstotende verbinding te creëren. Vanuit het met gel gevulde gat krijgt het vocht geen kans meer om opstijgend te worden.

Het injecteren van muren: een goede bestrijding van vocht middels een vijf stappenplan

het injecteren van muren

Vocht in je muur kan meerdere oorzaken hebben, zoals slechte ventilatie, een vochtige buiten muur of opstijgend water en vocht. Zo’n probleem met vocht in je muur is klaar om met gel te injecteren. Hiervoor gebruiken we een stappenplan dat bestaat uit 5 stappen: voorbereiden, gaten aftekenen, gaten maken met de boor, de muur injecteren en het afwerken.

Ondergrond muur voorbereiden op de boor en het injecteren van gaten

Zit er een pleisterlaag op je muur, dan zullen we eerst de vocht gedeeltes verwijderen met een beitel. Daarna maken we de ondergrond stofvrij. Eventuele beschadigingen, zoals barsten of een gat worden direct hersteld. Zo zitten alle kieren, scheuren en gaten weer goed dicht en kunnen we verder met de boorgaten op de juiste plek maken.

Een gat of gaten aftekenen

Voor het injecteren van de muur moeten er eerst gaten gemaakt worden met de boor. Ieder gat van de boor moet natuurlijk wel op de juiste plek komen. Hiertoe zullen we elk boorgat van tevoren aftekenen op de muur. Elk gat van de boor zal op 10 cm van het volgende boorgat af liggen.

Een gat of gaten maken met de boor

Met een boor een gat of gaten maken in je buitenmuur gaat niet zomaar. Hiervoor gebruiken we een krachtige steenboor. Deze boor maakt overal een gat van de juiste diepte en dikte. De boordiepte van het gat met de steenboor hangt af van de muurdikte. Zo is bij een muur van 9 cm een boordiepte van 8 cm de juiste keuze voor het gat. Zodra alle gaten met de boor gemaakt zijn, halen we eerst het boorgruis weg. Zo kunnen we ieder gat goed injecteren met de speciale gel.

Gaten in de muren injecteren met gel

Na het maken van de gaten met de boor kunnen we ieder gat afzonderlijk injecteren. Elk boorgat wordt vanaf achterin tot aan de voorkant van het gat gevuld met de gel. Voor een juiste bestrijding van vocht in de muur moeten we ieder gat van de boor geheel injecteren.

Muren en gaten van de boor afwerken

Zodra we klaar zijn met het injecteren van ieder gat maken we de boorgaten dicht. We kunnen dit afwerken met een methode naar jouw wens. Wellicht dient er een nieuwe pleisterlaag aangebracht te worden, om salpetervorming in de muur of pleisterlaag te voorkomen. Een andere optie is de muur na het injecteren laten opdrogen en pas na een tijdje te behandelen tegen salpetervorming.

Mag Vochtbestrijding Snel ook het injecteren van muren bij jou thuis verzorgen? Contacteer ons dan vandaag nog en maak een afspraak!

Injecteren of impregneren

Injecteren of impregneren

Bij de bestrijding van vocht in de muur, als gevolg van vocht dat opstijgend is, heb je de keuze uit injecteren en impregneren. Hoewel de twee woorden op elkaar lijken, is impregneren heel iets anders dan injecteren. Kies je voor impregneren, dan brengen we op de buitenmuur een hydrofoberende vloeistof aan. Vervolgens zal deze vloeistof zich zelfstandig door de muur verspreiden, wat we impregneren noemen. Injecteren van muren gaat uit van een andere vloeistof, die in boorgaten in de muur moet worden aangebracht. De muur injecteren gaat opstijgend vocht tegen en impregneren beschermt je muur tegen grondvocht dat doorslaand is. Heb je thuis ook een probleem met vocht in de muur of de vloer dat opstijgend is? Kom dan direct in actie en laat ons zorgen voor de juiste bestrijding van grondvocht in huis!

Vochtige wanden laten drogen

Bestrijding van grondvocht dat opstijgend werkt vergt veel geduld. Je muur kan namelijk zeer veel vocht in zich opnemen. Als het opstijgend is, kan er tot wel 70 liter aan vocht per meter aanwezig zijn. Het opdrogen hiervan heeft veel tijd nodig. Wil je weten hoe lang precies? Deel dan de dikte van je muur in centimeters door 2. Is je muur met opstijgend water of grondvocht 20 cm dik, dan moet je dus 10 maanden wachten tot al het vocht in de muur opgedroogd is. Natuurlijk kan dit sneller, bijvoorbeeld wanneer je gebruikmaakt van onze bouwdrogers. Zo voorkom je tevens salpetervorming.

vochtmeter