Kostprijs grondvocht verwijderen

Oplossing tegen grondvocht Gemiddelde kostprijs
Muren injecteren Vanaf 100 euro per lopende meter
Muren onderkappen Vanaf 150 euro per lopende meter
Realiseren van een carebrick Vanaf 125 euro per lopende meter

Sommige vochtproblemen komen wat meer voor dan andere. Een probleem met vocht dat niet zo vaak te zien is, is het probleem van opstijgend grondvocht. Dit is precies wat de naam al zeg. Het is namelijk vocht in de grond dat zich om hoog probeert te werken in de woning. Dit is een vervelend probleem, want het is bijvoorbeeld de oorzaak van lelijke vochtplekken op de vloer en op de muur. De woning kan er flink door worden aangetast. Wie weleens te maken heeft gehad met grondvocht, wil hier natuurlijk direct iets aan doen. Het is belangrijk om te weten wat de opties zijn en wat dit kost. Dat is op deze pagina te achterhalen. Bekijk ook andere prijzen voor vochtbestrijding.

Wat kost het bestrijden van grondvocht?

De eerste kwestie die besproken moet worden, is wat de kosten zijn die verbonden zijn aan het verhelpen van grondvochtproblemen. De precieze kosten zijn hierin belangrijk. Het is wel een logische vraag, maar tegelijkertijd ook een vraag die lastig te beantwoorden is. Het is namelijk niet zo dat hier een standaardprijs aan te hangen is. Zo is bijvoorbeeld de mate waarin het grondvocht ervaren wordt een belangrijke factor. Dit moet in de kelder bekeken worden. Daarnaast zijn mogelijk al andere ruimtes erdoor aangetast.

kostprijs grondvocht verwijderen

De precieze kosten

Het is dus ook goed om alle kosten voor de werkzaamheden eens goed op een rij te zetten. Er mag dan op de volgende kosten worden gerekend. Zo wordt voor het injecteren van de muren een prijs van €100,- per lopende meter gerekend. Voor de muren onderkappen wordt €150,- per lopende meter gerekend. Het aanleggen van een zogenaamde carebrick kost €125,- per lopende meter. Dit geeft een goed idee van wat verwacht mag worden.

De oplossing die het minst kost

Zoals uit de voorgaande opsomming al is af te leiden, is het injecteren van de muren de oplossing die de minste kosten met zich meebrengt. Er wordt dan een stof in de muren aangebracht die het opstijgende grondvocht zal absorberen. Daardoor ontstaat er een grens waar het vocht niet verder langs om hoog kan trekken. Zo is dit probleem op een relatief simpele manier te bestrijden.

Iets meer uitgeven

De oplossing die iets meer kost, maar wel flink minder bekend is, is het aanleggen van de carebrick. Dit is dan ook een innovatieve methode. Ook op deze wijze is het opstijgende vocht tegen te gaan. Dat wordt gedaan door keramische kokers met gaten erin, in de muren te plaatsen. Daarmee is te zorgen dat de muren nog beter geventileerd worden en het vocht via die weg wordt afgevoerd. Het is natuurlijk wel zo dat de prijs iets hoger ligt dan het toepassen van de injecties.

Duur maar zeker

Er is nog een derde oplossing. Deze is duur en ook niet heel praktisch. Het gaat dan om het onderkappen van de muren om zo het optrekkend grondvocht tegen te houden. Er wordt dan een barrière aangelegd die het vocht tegenhoudt. Het is duur omdat het ook flink ingrijpend is. Het is dan ook vaak zo dat deze methode vooral wordt toegepast als er een grote renovatie van het pand wordt gedaan. Dit is het beste moment om hiervoor te kiezen.

Waar is de prijs op gebaseerd?

De prijs van het verhelpen van het probleem met optrekkend grondvocht is opgebouwd uit verschillende elementen. Wie met dit probleem te maken heeft en het wil laten verhelpen doet er goed aan om deze kennis te hebben. Zo is 10 procent van het bedrag al direct gereserveerd voor de speciale machines die gebruikt moeten worden voor de werkzaamheden. Daarnaast is 50% gereserveerd voor de arbeidskosten van de professionals. Daarnaast is er 40% van de prijs gereserveerd voor materiaalinkoop.

Keuzes die grondvocht bestrijden goedkoper maken

Het is zoals eerder aangegeven dus mogelijk om op meerdere verschillende manieren de problemen met grondvocht tegen te gaan. Het is dus vooral ook belangrijk om te weten welke keuzes er gemaakt moeten worden om tot de beslissing te komen welke optie de beste is. Die keuzes zullen ook een groot effect op de kosten hebben. Daarom is het belangrijk om deze zaken even goed te bespreken.

1: Het soort oplossing tegen grondvocht

De drie verschillende mogelijkheden die er liggen hebben elk zo hun eigen prijs. Nog los van wat de beste optie zal zijn, is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om deze prijs leidend te laten zijn. Er kan een verschil tot wel €100,- per lopende meter in zitten. Dit is natuurlijk een flink bedrag. Daarom is het altijd belangrijk om zelf te bepalen welke mogelijkheden er wel of niet liggen.

2: Hoe ernstig is het?

Wat vaker het geval zal zijn, is dat de ernst van de situatie uiteindelijk de doorslag zal geven. Het is namelijk zo dat de ernst van de situatie ook op de totaalprijs een grote invloed heeft. Meer meters maken betekent meer kosten dragen. Dit is natuurlijk niet echt iets wat te kiezen is, maar het is wel belangrijk om mee te wegen. Is er bijvoorbeeld een bepaalde mate van drainage nodig? Dan zal dit zomaar tot nog eens €10.000,- extra kosten leiden. Dit is natuurlijk wel heel veel. Het bepalen van de kosten is dus essentieel.

Mogelijkheden om te besparen

Besparen op het tegengaan van grondvocht kan op allerlei manieren. Het is immers zo dat het niet oplossen van het probleem geen optie is. Daarom is het altijd handig om te weten wat er dan wel gedaan kan worden. Al is het alleen al om het in het budget te kunnen passen. Het is daarom altijd goed om een aantal van deze tips ter harte te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende.

De voordeligste mogelijkheid kiezen

De slimste manier om te besparen is natuurlijk altijd door simpelweg de opties te vergelijken. Wanneer gekeken kost naar wat het injecteren kost tegenover wat het onderkappen kost, dan is de keuze natuurlijk eigenlijk niet heel moeilijk. Het verschil tussen deze twee opties is zo groot, dat het eigenlijk altijd in het voordeel van het injecteren zal uitvallen. Al wordt er dan bijvoorbeeld niet naar efficiëntie of resultaat gekeken.

Korting door grote aantallen

Wanneer er in één woning problemen met opstijgend grondvocht ontstaan, dan is het haast wel zeker dat dit bij de buren ook het geval zal zijn. In dat geval is het slim om even met elkaar te overleggen. Aan de hand daarvan is dan bijvoorbeeld een gezamenlijke aanvraag te doen. Dit kan dan een kwantumkorting opleveren.

Goed vergelijken betekent besparen

Dan is er nog de mogelijkheid om extra te besparen door verschillende offertes aan te vragen. Door meerdere experts aan te schrijven is simpel te vergelijken waar voor de meest geringe prijs het werk gedaan kan worden. Op die manier is gemakkelijk nog extra geld van de kostprijs af te krijgen. Dit maakt de keuze makkelijk.

prijs coating vochtbestrijding