Vochtige binnenmuren behandelen

Vochtige binnenmuren

Als je last hebt van vochtige binnenmuren in je woning, dan kan dit ernstige problemen met vocht en de muren geven. De binnenmuren zullen door dit vochtprobleem vol komen te zitten met vocht, vochtplekken en schimmel. Schimmel en vocht op binnenmuren is daarnaast ook erg ongezond voor de bewoners. Plakwerk en pleisterwerk op de muren zal door vocht loslaten en zelfs in de badkamer kunnen vochtproblemen de tegels door vocht van de muren laten vallen. Wanneer je dus een vochtprobleem met je binnenmuren hebt is het van het grootste belang dit snel aan te pakken. Wel moet je eerst de oorzaak weten om dit vochtprobleem voorgoed verleden tijd te laten zijn en je al je muren en binnenmuren, vrij van vocht, kunt herstellen. Lees hier meer over vochtige muren herstellen.

Oorzaken en oplossingen vochtige binnenmuren

Condensatievocht en vochtige muren

Condensatievocht en vochtige muren

Condensatievocht in je woning hoeft geen onoverkomelijk probleem met vocht te zijn. Vooral omdat dit vrij vocht gemakkelijk tegen te gaan is. Lichaamsvocht, vocht door koken en vocht door douchen, het geeft in huis allerlei vocht wat bij een goede ventilatie de woning kan verlaten. Vooral vochtige plekken in badkamer en keuken die normaal al vochtig zijn, zijn kwetsbaar voor vocht. Wanneer condensatievocht andere delen in huis bereikt en de muren vochtig worden heb je een vochtprobleem. Ventilatie is de enige oplossing om de muren van vocht vrij te houden. Zorg daarom voor een goed ventilatiesysteem, zodat vocht goed weg trekt en je de binnenmuren droog en vrij van vocht en vochtplekken houdt.

Muren vochtig door grondvocht

Muren vochtig door grondvocht

Als je binnenmuren vooral vochtig zijn op grondniveau dan is dit grondvocht wat optrekt. Deze problemen met vocht moet je dan ook op grondniveau oplossen. Dit kun je doen door de muren te laten injecteren met een waterafstotende gel. In zowel de buiten- als de binnenmuren worden gaten geboord waar de gel ingespoten wordt. Grondvocht kan nu niet meer optrekken en vochtige problemen geven. Een andere manier is het onderkappen van de muren. De eerste rij bakstenen van de binnenmuren en buitenmuren worden verwijderd waarna er een waterkerende laag van roofing of kunststof in de muren geplaatst wordt dat vocht tegenhoudt. Dit vergt een grotere verbouwing dan injecteren maar gegarandeerd is je vochtprobleem voorgoed verleden tijd.
Meer informatie en behandelingen tegen opstijgend vocht vind je in dit artikel.

Vochtige binnenmuren na isoleren van spouwmuur

vocht na het isoleren van de spouwmuren

Denk je de muren van je huis goed geïsoleerd te hebben door de spouwmuur te na-isoleren, krijg je nog last van vocht en laat het plakwerk alsnog los. Je huis is na het na-isoleren dan dusdanig goed geïsoleerd dat vocht niet meer goed weg kan. De binnenmuren worden vochtig, vocht blijft hangen en vocht zal het huis bezetten. Deze vochtproblemen zijn op te lossen door een goed ventilatiesysteem aan te leggen. Zorg dat de muren, zowel de buiten- als binnenmuren goed kunnen ademen. Vochtige binnenmuren zullen dan niet meer voorkomen en vocht kan makkelijker wegtrekken.

Muren vochtig door doorslaand vocht

Muren vochtig door doorslaand vocht

Last van vocht dat van de buitenmuren naar de binnenmuren doorsijpelt? Dit geeft vochtige binnenmuren, maar ook problemen met vocht aan de buitenmuren. Mos en vuil zullen de muren bezetten en de vochtig geworden muren zullen poreus worden. Dit is op te lossen door de muren te impregneren. De vochtige muren worden behandeld met een impregneermiddel zodat vochtige muren buiten en ook vochtige muren en binnenmuren niet meer voorkomen.

Je vochtige gevels hervoegen