Opstijgend vocht behandelen

opstijgend vocht behandelen

Veel muren hebben last van vocht dat wil stijgen, opstijgend vocht en opstijgend water . Dit is grondwater of vocht dat opstijgend is en vanuit de vloer steeds verder omhoog kan stijgen. Een slechte fundering en waterkering liggen aan de basis van dit opstijgend water en vocht, dat je muur behoorlijk kan aantasten. Er zijn twee methodes om opstijgend vocht en opstijgend grondwater te behandelen: vocht behandelen door de muur of muren injecteren en vocht behandelen door een nieuwe waterkering aanbrengen. De prijs en methodes van opstijgend water en opstijgend vocht behandelen lees je hier.

Opstijgend vocht herkennen op je muur of muren

Opstijgend vocht herkennen op je muren kan door opkrullend behang, loskomende plinten en schilderwerk met veel vocht en opstijgend water. Het opstijgend vocht of opstijgend water zit met name aan de onderkant van je muur, omdat het zoals de naam al aangeeft, vocht is dat opstijgend van aard is. Langzaamaan kan het opstijgend water en opstijgend vocht steeds meer naar boven in de constructie stijgen. Opstijgend vocht behandelen is dan aan te raden. Opstijgend vocht en water bevindt zich vooral in oudere woningen zonder waterkering. Een waterkering helpt vocht dat opstijgend is en opstijgend water tegen te gaan en voorkomt hiermee dat het in je muur of muren kan trekken. Heeft je huis wel een waterkering en ook vocht dat wil stijgen? Dan heb je wellicht niet met opstijgend water of opstijgend vocht te maken, maar met een probleem met vocht dat in het stucwerk gaat stijgen. Ook een vochtprobleem met vocht dat in het stucwerk wil stijgen behandelen we vakkundig tegen vocht.

Muur behandelen tegen opstijgend vocht

Er zijn twee manieren om een vochtprobleem met het stijgen van vocht, opstijgend water en opstijgend vocht in je muur of muren te behandelen: opstijgend vocht behandelen middels de muren te injecteren en vocht behandelen tegen stijgen door de muren onderkappen en vervolgens een waterkering plaatsen.

Muren injecteren

opstijgend vocht behandelen injecteren

Vocht behandelen door het injecteren van je muren waar opstijgend water en opstijgend vocht in zit gebeurt met een vochtwerend middel. Het stijgen van water of stijgen van vocht krijgt met dit vochtwerend materiaal geen kans meer in je muren en iedere muur zal droog blijven. Je muren injecteren tegen vocht en opstijgend water kan langs buiten en langs binnen. Om de muren te injecteren tegen opstijgend water en opstijgend vocht zullen we elke 10 tot 15 cm een gaatje in je muren maken, waar vervolgens vochtwerend en opstijgend water werend middel injecteren. Dit vochtwerende middel injecteren gebeurt op een dikte van ¾ van je muur of muren. Door je muren te injecteren met vochtwerend middel kun je elke muur snel tegen vocht en opstijgend water behandelen. De methode met vochtwerend middel is niet heel ingrijpend en helpt onmiddellijk tegen opstijgend water en vocht in de muren.

Prijs injecteren muren

Muren injecteren tegen stijgen van vocht is al mogelijk vanaf een prijs van €100 per lopende meter. Vraag direct een offerte bij ons aan voor de prijs van muren injecteren in jouw woning en laat het tegen stijgen van vocht behandelen!

Muren onderkappen en waterkering plaatsen

opstijgend vocht behandelen onderkappen

Vocht behandelen kan ook door muren onderkappen en een waterkering plaatsen. Voor onderkappen verwijderen we de tweede rij bakstenen uit de muren en plaatsen we een waterkering tegen het vocht. De waterkering vormt een vocht werende laag die een barrière vormt tegen opstijgend water dat vanuit de grond naar boven wil stijgen. Een kunststof folie of roofing vormt de waterkering, die we plaatsen boven de eerste stenenrij. Je muren onderkappen is een goed idee als je toch al een verbouwing wilt uitvoeren. Er moet namelijk een deel van de muren verwijderd worden. Nadat de waterkering is geplaatst moet het deel worden afgewerkt. Het onderkappen van muren is dus een uitstekende keuze tegen opstijgend vocht als onderdeel van een gevelrenovatie.

Prijs muren onderkappen

De muren onderkappen tegen stijgen van vocht in je woning kan bij ons al vanaf een prijs van €75-€150 per lopende meter. Mogen we ook jouw muren onderkappen of wil je eerst weten wat dit onderkappen je zou kosten? Vraag dan direct de prijs voor jouw muren tegen opstijgend vocht behandelen middels onderkappen aan!

Muren injecteren of onderkappen tegen vocht?

Je muren laten onderkappen of injecteren en zo tegen vocht behandelen is een slim idee. Welke van de twee opties het wordt, injecteren of onderkappen, is geheel aan jou. Onderkappen en een waterkering plaatsen helpt direct bij opstijgend vocht behandelen. Het helpt je voorgoed van je vochtprobleem of vochtproblemen af en is nog beter dan injecteren. Kies je voor injecteren, dan moeten je muren geëgaliseerd zijn en vrij van scheuren. Zo kan tijdens het injecteren het vochtwerende middel er niet uitlopen en voor nieuwe vochtproblemen zorgen. Is je muur niet egaal? Ga dan niet voor injecteren, maar voor onderkappen tegen het stijgen van vocht. Onderkappen tegen vocht en vochtproblemen is echter niet mogelijk bij een spouwmuur of onstabiele muren. Daarnaast moet bij onderkappen tegen opstijgend vocht een deel van je muren opgebroken worden.

Prijs en subsidies opstijgend vocht behandelen

De prijs van opstijgend vocht behandelen hangt af van je keuze: injecteren tegen vocht of onderkappen tegen vocht. Injecteren tegen opstijgend vocht kan vanaf €100 en onderkappen tegen opstijgend vocht vanaf €75-€100 per lopende meter. Het mooie is dat er diverse subsidies bij het behandelen tegen opstijgend vocht beschikbaar zijn.

Behandelen van stucwerk met vocht dat gaat stijgen

In woningen van na de jaren ’80 zit een waterkering. Hier kan het vocht in je stucwerk stijgen. Dit lijkt optisch op opstijgend vocht, maar hoewel ook dit vocht gaat stijgen is geen opstijgend vocht. Laat vocht dat gaat stijgen op de juiste wijze behandelen.

Probleem opstijgend vocht behandelen door Vochtbestrijding Snel

Het stijgen van vocht in stucwerk en ander opstijgend vocht is een groot probleem en kan je muren en zelfs constructie aantasten. Ook kan het vocht en je gezondheid aantasten en leiden tot een probleem met luchtwegen of een probleem met allergieën. Daarnaast kan opstijgend vocht een probleem als huisstofmijt door je huis verspreiden.

injecteren muren