Kostprijs verhelpen doorslaand vocht

Type oplossing tegen doorslaand vocht Gemiddelde kostprijs
Het herstellen van de gevel Vanaf gemiddeld 20 euro per vierkante meter
Her aanbrengen van nieuwe gevelbekleding Vanaf gemiddeld 45 euro per vierkante meter
Het laten impregneren van de gevel Tussen 9 & 13 euro per vierkante meter

Stel dat en huis al flink oud is. Of stel dat een woning beschadigd is geraakt. Dan kan dit als gevolg hebben dat de gevel is gaan lekken. Dit is een gevaar omdat dit zonder twijfel vochtproblemen in de hand zal werken. Dit is een zekerheid. Het vocht zal op één of meerdere plaatsen zichtbaar worden. Na enige tijd zal er zelfs schimmel gaan vormen. Dit is natuurlijk een flink risico voor de gezondheid. Om nog maar over het risico van een verzwakte muur en constructie te zwijgen. Lees hier meer informatie over doorslaand vocht.

Een beschadigde gevel

Een beschadigde gevel moet snel hersteld worden. Het is vaak zo dat wanneer er eenmaal schade is ontstaan, dat deze zich dan verder zal uitbreiden. Niet in de laatste plaats door de vochtproblemen. Het doorslaand vocht, zoals dit wordt genoemd, zal de stenen, het beton en de voegen aantasten. Wie dus te maken heeft met doorslaand vocht, zal hier snel een goede oplossing voor moeten zoeken. Het is dan interessant om te bekijken wat eraan te doen is. Ook is her goed om te weten wat het kost. Al deze informatie is op deze pagina te vinden.

kostprijs doorslaand vocht verhelpen

Wat kost het verhelpen van doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is een probleem dat direct aangepakt moet worden. Niet alleen omdat het gevaarlijk en schadelijk is, maar ook omdat er lelijke plekken op de muren te zien zullen zijn. Het is echter niet gemakkelijk om doorslaand vocht zomaar even te verhelpen. De belangrijkste reden hiervoor is het verschil in de staat van de gevel. Alleen wanneer de gevel nog in relatief goede staat is, is het mogelijk om daadwerkelijk iets aan het doorslaand vocht te doen.

Soort gevelbekleding Gemiddelde kostprijs
Realisatie van een crepi gevel Tussen 110 & 150 euro per vierkante meter
Gevel kaleien Tussen 30 & 45 euro per vierkante meter
Steenstrips gevelbekleding Tussen 225 & 275 euro per vierkante meter
Houten gevelbekleding Tussen 130 & 250 euro per vierkante meter

Wat te doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om doorslaand vocht aan te pakken. Aan al deze mogelijkheden zijn wel kosten verbonden. Het is goed om te weten wat de hoogte van deze kosten is. Daarom is dit allemaal op deze plek te vinden. Dit zal veel duidelijk maken. Zo is bijvoorbeeld het herstellen van de gevel al te doen vanaf €20,- per vierkante meter. Het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding zal €45,- per vierkante meter gaan kosten. Het impregneren van de gevel zal variëren in kostprijs. Dit kan ergens tussen €9,- en €13,- per vierkante meter gaan kosten.

Waarop is de prijs gebaseerd?

Het is natuurlijk wel goed om dan ook te weten waar de prijs voor het herstellen van de gevel en het oplossen van het probleem met het doorslaand vocht is gebaseerd. Er zijn een aantal verschillende onderdelen waaruit de kostprijs bestaat. In de eerste plaats zijn dat natuurlijk de arbeidskosten. Die vormen samen het belangrijkste deel. Het gaat dan al snel om ongeveer 55% van het gehele bedrag. 40% van het bedrag is bestemd voor de materialen of producten die nodig zijn voor het project. 5% is gereserveerd voor voorrijkosten van de professional.

Slim kiezen om kosten te besparen

Het is mogelijk om door een aantal slimme keuzes te maken net iets slimmer met de kosten om te gaan. Het is op zichzelf geen probleem om een probleem met doorslaand vocht te verhelpen. Wel is het zo dat elke keuze die je maakt de factoren die de prijs bepalen zal beïnvloeden. Daarom is het goed om alle zaken die de kosten beïnvloeden eens op een rij te zetten om er zo verstandig mee om te gaan.

1: Wel of niet de gevel herstellen?

Het is belangrijk om te beseffen dat doorslaand vocht vrijwel altijd voortkomt uit een kapotte gevel. Het is belangrijk om te beseffen dat het toepassen van vochtbestrijdende maatregelen geen enkel nut heeft wanneer de gevel niet eerst hersteld wordt. Daarom is het dus in werkelijkheid altijd zo, dat de gevel eerst hersteld zal moeten worden. Het is daarbij natuurlijk wel zo dat er daardoor een flinke kostenpost bij zal komen als het werk gedaan moet worden.

2: Wel of niet de gevel bekleden?

Het is vaak zo dat het herstellen van de gevel al veel doet. Dat neemt niet weg dat het slim is om ook wat preventieve maatregelen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door te kiezen voor nieuwe gevelbekleding. Het is daarmee niet alleen zo dat de gevel weer goed beschermd wordt, maar het is ook zo dat deze er weer een stuk beter uit gaat zien. Alles ziet er weer fris en als nieuw uit. Bovendien is het vochtprobleem direct verholpen. Het is goed om te weten hoe het met de kosten zit. Een crepi gevel kost €110 tot €150,- per vierkante meter. De gevel kaleien kost €30,- tot €45,- per vierkante meter. Steenstrips als bekleding kost €225,- tot €275,- per vierkante meter en houten gevelbekleding kost €130,- tot €250,- per vierkante meter.

3: Wel of niet de gevel impregneren?

Natuurlijk is er daarnaast ook nog de keuze om de gevel wel of niet te impregneren. Door impregneermiddel aan te brengen wordt er een beschermlaag op de gevel aangebracht. Die laag is niet te zien. Op die manier wordt het vocht van buiten af tegengehouden. Het is bovendien ook nog eens zo dat door impregneermiddel aan te breng graffiti niet goed op de muur kan hechten en snel verwijderd kan worden.

Manieren om op de kosten te besparen

Het herstellen van de gevel om doorslaand vocht tegen te gaan kan al snel flink wat gaan kosten. In dat opzicht is het dus ook zeer aantrekkelijk om te weten hoe er bespaard kan worden op de kostprijs. Daarvoor zijn onder andere de volgende manieren beschikbaar.

Zelf aan de slag gaan

Een optie is natuurlijk altijd om het werk niet door een professional te laten uitvoeren. Enerzijds is het natuurlijk zo dat een professional veel meer kennis en ervaring heeft. Anderzijds is het natuurlijk ook zo dat het inhuren van een expert het werk tweemaal zo duur kan maken. Zelf aan het werk gaan, mits dit voorzichtig gebeurt kan dan een goede manier zijn om de kosten flink terug te dringen.

Gezamenlijk offertes aanvragen

Een andere methode die altijd weer succesvol kan zijn is het aanvragen van gezamenlijke offertes. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer ook de buren problemen hebben met doorslaand vocht. In dat geval kan de professional dan zowel de gevel van de eigen woning als die van de buren in één keer doen. Dit betekent dus ook dat er dan kansen bestaan op het krijgen van kwantumkorting.

Nog wat meer besparen

Het is ook mogelijk om op een slimme manier net iets extra te besparen. Dat wordt gedaan door meerdere offertes bij meerdere experts aan te vragen. Die zijn dan naast elkaar te leggen en te vergelijken. Waardoor de goedkoopste te kiezen is en dus nog net iets minder betaald hoeft te worden voor het werk. Op deze wijze is doorslaand vocht goed te bestrijden.