Kostprijs vochtbestrijding badkamer

Type vochtbestrijding badkamer Gemiddelde kostprijs
Voorzien van een ventilatierooster Tussen 17,50 & 30 euro per stuk
Plaatsing van een elektrische ventilator Tussen 30 & 80 euro per stuk
Kosten klusjesman Tussen 17 & 30 euro per uur

Als er één plek in huis is waar veel vocht hangt, dan is het de badkamer wel. Dit is natuurlijk ook te verklaren. Er wordt in deze ruimte veel water gebruikt. Denk aan warm douchen of een bad nemen. Dit heeft ook zijn weerslag. Er zal waterdamp op deze manier ontstaan, dat vervolgens weer een effect zal hebben. Het zal schade toebrengen aan muren, plafond en vloer. Dit geldt alleen maar nog sterker wanneer er ook geen goede ventilatie in de woning of de badkamer is. Lees hier meer over de problemen met een vochtige badkamer.

Aan de slag met vochtbestrijding

Wie weleens met vochtproblemen in de badkamer te maken heeft, weet dat het zaak is hier iets aan te doen. Het is dan ook belangrijk om hier goede kennis over op te doen. Bijvoorbeeld waar het gaat om de juiste aanpak van het probleem. Ook is het goed om een idee te hebben bij de kosten die ermee gemoeid zijn. De informatie die op deze plek te vinden is, kan hier een belangrijke rol in spelen. Neem deze daarom dus ook even goed door.

prijzen vochtbestrijding badkamer

De badkamer aanpakken

Er is natuurlijk een goede aanwijsbare reden van de vochtproblemen. Zo komt meer dan 80 procent van de problemen voort uit condensatie. Dit is direct ook het goede nieuws. Het is namelijk direct ook duidelijk wat hieraan gedaan moet worden. Dit komt omdat vocht door condensatie relatief gemakkelijk is aan te pakken, zonder dat dit heel duur hoeft te zijn. Al hangt dat natuurlijk wel ook sterk af van de manier waarop het opgelost wordt.

De mogelijke oplossingen

Het is belangrijk om eens naar de mogelijke oplossingen en hun kosten te kijken. Zo kan een goedkoop ventilatierooster al veel betekenen. Dit kan al voor €17,50 tot €30,- per rooster. De damp kan dan gemakkelijk uit de ruimte ontsnappen. Andere opties zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een elektrische ventilator. Die kan variëren van €30,- tot en met €80,- per ventilator. De specialist die deze installeert rekent tussen €17,- en €30,- per uur. Als noodoplossing is het ook mogelijk om met regelmaat ramen en deuren open te zetten. Dit is een gratis oplossing.

Besparen op de arbeidskosten

Het is wel belangrijk om een nuance bij dit laatste punt aan te brengen. In een groot deel van de gevallen zullen de arbeidskosten voor de specialist komen te vervallen. Het plaatsen van roosters en ventilatoren is vaak heel gemakkelijk. Dit is dus goed zelf te verzorgen. Dit levert dus direct al een vermindering op de prijs op. Al moeten de roosters natuurlijk nog wel gekocht worden hiervoor.

De elementen in de kostprijs

Zoals al uit het voorgaande bleek, kunnen de kosten van het oplossen van vochtproblemen in de badkamer meerdere elementen bevatten. Het is daarom goed om hier nog eens iets dieper op in te gaan. Op die manier is de prijs helemaal goed uiteen te zetten. In de eerste plaats gaat het voor 60 procent om materiaalkosten en voor 35 procent om arbeidskosten. Daarnaast is er nog ongeveer 5 procent voor voorrijkosten. Het is natuurlijk goed mogelijk om hier slim mee om te gaan.

Manieren om de kostprijs te beïnvloeden

Er zijn verschillende manieren om de kostprijs van het bestrijden van vocht in de badkamer te beïnvloeden. Het hangt sterk af van de keuzes die op dit vlak gemaakt worden. In dat opzicht is het ook goed om deze zaken even goed op een rij te zetten. Dit biedt meer duidelijkheid over de stappen die genomen kunnen worden.

1: De juiste oplossing kiezen

Er zijn verschillende manieren om de strijd met condensatie aan te gaan. De deuren en ramen openen kan soms slim zijn. Wie echter effectief wil zijn kiest voor de roosters of de ventilatoren. Zoals al te zien was, is er wel een flink prijsverschil tussen de beide opties. Daarom is het dus ook altijd belangrijk om dit goed tegen elkaar af te wegen. Het is vaak flink goedkoper om dit met een ventilatierooster aan te pakken. Natuurlijk is daarin wel de ernst van de situatie ook een belangrijke factor. Dit dient ook meegewogen te worden in de uiteindelijke keuze die gemaakt wordt.

2: Andere problemen dan condensatievocht

Natuurlijk lijkt condensatievocht het voor de hand liggende probleem in de badkamer. Dit is echter lang niet altijd het geval. Er kunnen ook andere soorten vochtproblemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan opstijgend vocht via de muren. Wanneer er andere problemen zijn, dan zijn ook andere oplossingen nodig. Denk aan het impregneren van de muren. Dit kost zo’n €9,- tot €11,- per vierkante meter. Een andere optie kan ook zijn dat niet alleen voor impregneren, maar ook voor reinigen wordt gekozen. In dat geval loopt de prijs op tot €16,- tot €21,- per vierkante meter.

Manieren om goed te besparen

Er zijn allerlei manieren waarop besparen op vochtbestrijding in de badkamer mogelijk is. Zelfs wanneer daarbij wel het maximale uit de mogelijkheden gehaald moet worden. Het is dan slim om te weten hoe dit het best aan te pakken is. Dat kan bijvoorbeeld door de volgende tips hierbij te gebruiken.

Een vakman uit de buurt

Besparen op de kosten gaat het gemakkelijkst door anders om te gaan met de voorrijkosten. Die worden per kilometer gerekend. Het ligt dus voor de hand dat een vakman die in de buurt woont direct al minder kost dan een vakman die van verder moet komen. Denk dat dit 50 cent tot een euro per kilometer kan schelen. Dit kan dus al snel een flinke hap uit de prijs voor het werk nemen. Alleen al daarom is besparen interessant.

Zelf de roosters plaatsen

Het werk dat gedaan moet worden hoeft helemaal niet lastig te zijn. Dat geldt zeker bij het plaatsen van roosters. Daarom is het ook interessant om erover na te denken om dit gewoon zelf te doen. Door een aantal goede ventilatieroosters te plaatsen zal het condensatievocht zijn eigen weg zoeken en niet in de badkamer blijven hangen. Dit is de ideale oplossing die niet duur is wanneer de arbeidskosten en voorrijkosten eraf vallen.

Simpel de opties vergelijken

Een andere mogelijkheid is simpel zelf de verschillende opties vergelijken. Wie het liefst met een vakman werkt, doet hier altijd verstandig aan. Leg dan de verschillende offertes naast elkaar en kijk welke prijs het laagst is. Dit is dan dus ook de beste optie als het om besparen gaat. Alleen al om deze mogelijkheid te hebben is het dus van belang om meerdere aanvragen te doen. Die zijn dan gemakkelijk tegen elkaar af te wegen. Op die manier is heel simpel al flink op de kosten voor het werk te besparen. Doe dit daarom dus ook altijd wanneer er vochtbestrijding in de badkamer nodig is.