Kosten schimmel van de muur verwijderen

Schimmel verwijderen Gemiddelde kostprijs
Schimmel verwijderen 3 vierkante meter Gemiddeld zo’n 80 euro
Schimmel verwijderen 4 vierkante meter en opnieuw laten kitten Gemiddeld zo’n 175 euro
Schimmel verwijderen 10 vierkante meter en opnieuw laten schilderen Gemiddeld zo’n 550 euro

Problemen met vocht in huis brengen allerlei andere problemen met zich mee. Zo kunnen er bijvoorbeeld lelijke plekken zichtbaar worden op de muren. Dit is op zichzelf al vervelend, maar de plekken zijn vaak ook nog slecht voor de gezondheid. Juist ook omdat het schimmels betreft. Daarom is er dus dubbele reden om hier iets aan te doen. Zo blijft de gezondheid van de bewoners natuurlijk wel gewoon goed. Dit is een belangrijke factor die niet onderschat mag worden. Lees hier meer over het verwijderen van schimmels

Werken met de expert

Wel is het belangrijk om te begrijpen dat het verwijderen van de schimmel niet zomaar even te doen. Dit is bijvoorbeeld niet iets wat zelf te doen is. Daar is dus een specialist bij nodig. Die kan dit zonder risico doen. Het is dan belangrijk om te weten hoe dit werkt en wat hiervoor nodig is. Die informatie is op deze plek te vinden. Zoals op deze plek ook te vinden is welke kosten hiermee gemoeid zullen zijn. Dit is minstens zo belangrijk.

Wat gaat het kosten om schimmel te verwijderen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat het gaat kosten om schimmel van de muur te verwijderen. Op die manier is te bepalen of dit gemakkelijk haalbaar is. Het is wel goed om te weten dat er een aantal verschillende methodes bestaan om de schimmels te verwijderen. Dit speelt dus een rol. Bovendien speelt de oppervlakte natuurlijk ook een rol hierin. Denk daarom aan de volgende prijzen. Als het gaat om een oppervlakte van zo’n 3 vierkante meter, dan zal de prijs rond €80,- komen te liggen. Voor 4 vierkante meter, inclusief afwerken, zal het op €175,- komen. Gaat het om 10 vierkante meter, inclusief afwerken, dan komt het al snel uit op €550,-.

Indicatie van de kosten

Bedenk wel dat dit een indicatie van de kosten is. Er zijn allerlei variabelen die een rol spelen en de oppervlakte kan natuurlijk sterk verschillen. Daarom is het goed om te weten wat de precieze prijs is door dit met de specialist te overleggen. Die kan dit in de offerte die wordt opgesteld goed tot uitdrukking brengen. Alleen al om die reden is het goed om een aantal zaken goed op een rij te zetten. Dit geeft meer duidelijkheid.

Maak het goedkoper

Wanneer het gaat om een beperking van de kosten, dan is het goed om de goedkoopste oplossing te kiezen. Alleen het verwijderen van de schimmel op ene kleine oppervlakte hoeft bijvoorbeeld niet veel te kosten. Bedenk dan wel dat het vochtprobleem wel eerst aangepakt moet zijn.

Kiezen voor het afwerken

In de meeste gevallen is het wel slim om ook direct te zorgen dat alles er weer netjes uit gaat zien. Dat betekent dus dat bijvoorbeeld naast het weghalen van de schimmels ook wat afwerking gedaan moet worden. Dat komt dan bijvoorbeeld neer op het kitten van de randen in de douche. Dit is een goede optie om ervoor te zorgen dat de ruimte niet alleen schimmelvrij is, maar er ook weer mooi uit gaat zien.

Alles erop en eraan

Er is ook nog een optie waarbij alles erop en eraan zit. Het gaat dan om het oplossen van de vochtproblemen, het verwijderen van de schimmel over een grote oppervlakte en het doen van allerlei afwerking. Denk dan niet alleen aan kitten, maar bijvoorbeeld ook aan schilderen. Dit kan dus ook alleen maar aantrekkelijk zijn wanneer de gehele muur of ruimte in één keer wordt geschilderd. Dit brengt wel ook de nodige kosten met zich mee.

De elementen van de prijs

De prijs voor het verwijderen van schimmel van de muur is natuurlijk opgebouwd uit een aantal elementen. In het geval van deze werkzaamheden is die verhouding ongeveer 70:30. Het is namelijk zo dat 70 procent van de prijs in de benodigde materialen gaat zitten. 30 procent is dan nodig om de arbeidskosten te dekken.

Het beïnvloeden van de prijs

Natuurlijk is het ook mogelijk om de prijs te beïnvloeden. Er zijn allerlei zaken die gewoon zelf aan te pakken zijn. Denk dan aan een aantal keuzes die gemaakt kunnen worden waardoor de totaalprijs omlaaggaat. Voorbeelden zijn onder andere de volgende.

1: Zelf aan de slag

De beste manier om wat te besparen op de kosten is natuurlijk altijd door niet alles uit handen te geven. Bijvoorbeeld door zelf de schimmel te verwijderen. Daar is dan schimmelverwijderaar en geduld voor nodig. Wel is het zo dat dit een lastige klus is en daarom dus niet aan te raden is. Wat wel een goede optie kan zijn, is het uithanden nemen van de andere werkzaamheden rondom dit werk. Wie bijvoorbeeld zelf het afwerken of het schilderen doet, kan al snel flink wat van de kostprijs afhalen.

2: De omvang van het werk

Een andere invloed is de hoeveelheid werk die gedaan wordt. Kijk goed naar de oppervlakte die aangepakt moet worden. Is die echt zo groot als de specialist in de offerte aangeeft? Of is er wel wat van af te halen? Dit kan al snel enkele tientallen euro’s per vierkante meter schelen. Dit is op de gehele prijs natuurlijk best wel een aardige hoeveelheid wanneer je goed kijkt.

Besparen op de kosten

Ook het besparen op de kosten is natuurlijk mogelijk. In dat geval is het handig om te weten wat er gedaan moet worden. Door dit slim aan te pakken is er al snel wat op het totale bedrag dat wordt gerekend te besparen. De volgende tips gaan hier bij helpen.

Zelf het werk doen

Wie zelf aan de slag gaat met een groot deel van het werk haalt al snel tot wel een derde van de prijs af. Natuurlijk zijn er dan nog altijd de kosten voor het materiaal. De kosten voor de arbeid zijn echter volledig verdwenen. Het enige wat het je dan nog kost is tijd. Hoewel het niet simpel is, is het wel gewoon mogelijk. De handige mens kan dit zelf.

Korting op de totaalprijs

Is het probleem niet alleen thuis te vinden, maar ook bij één of meerder buren? Vraag dan of die samen de specialist willen inhuren. Door het werk in één keer aan te bieden kan de vakman een gezamenlijke offerte opstellen. Met als voordeel dat het dan dus ook mogelijk is om een korting op de totaalprijs te krijgen. Dit wordt ook wel een kwantumkorting genoemd. Die kan oplopen tot 10 procent.

Besparen door te vergelijken

De kosten kunnen ook worden teruggedrongen door gewoon slim te handelen. Doe dit door niet direct op het eerste aanbod in te gaan. Vraag aan meerdere specialisten om een offerte op te stellen. Op die manier is het goed vast te stellen wie de laagste prijs rekent. Aan de hand daarvan is dan ook de beste keuze te maken. Die dan weer veel geldbesparing kan opleveren. Doe dit dus altijd.