Drainage

Drainage

Opzoek naar drainage ?

Er is veel vruchtbare grond. Dat is goed voor de landbouw, wanneer het natte aarde betreft waar uw woonhuis staat kan het voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een kelder die steeds opnieuw overstroomt, of schimmel in huis. Met drainage kunnen veel vochtproblemen worden voorkomen, zoals een kelder waterdicht maken, het is alleen geen klus waar de meeste mensen zelf aan kunnen beginnen. Bij Vochtbestrijding Snel kunt u niet alleen terecht voor verschillende vormen van vochtbestrijding, ook voor drainage bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina geven we u graag wat algemene informatie, neem voor een vrijblijvend adviesgesprek gerust even contact met ons op.

Geniet meer van uw woning met drainage door Vochtbestrijding Snel, neem direct contact met ons op.

Waarom drainage belangrijk is

waarom Drainage

Wanneer uw woning op een vochtige bodem is gebouwd zal dat door het gehele huis effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kelder die regelmatig blank staat, schimmelvorming, kou en vocht in huis etc. Door kelderdrainage toe te passen kunt u de woning droog houden, en naast vochtoverlast ook het leefklimaat verbeteren. Mensen met lichamelijke klachten weten vaak niet dat de omstandigheden in de woning de oorzaak zijn.

Voordelen na drainage

voordelen Drainage

Wanneer u kiest voor professionele drainage door Vochtbestrijding Snel zult u niet langer last hebben van overtollig water. Dat heeft meer voordelen dan u denkt, denk bijvoorbeeld aan:

  • Uw kelder komt niet meer in natte seizoenen onder water te staan.
  • Door isolatie van de kelder of de vloer van de woonkamer zal er geen vocht en kou meer in het huis trekken.
  • U hoeft in koude periodes minder te stoken wat tot een reductie in energieverbruik zal leiden.
  • Gezondheidsklachten worden vaak minder door het terugbrengen van de luchtvochtigheid in huis.
  • In de winter zal er minder schade aan het huis optreden door ijskristallen die zich niet langer kunnen vormen in poreuze materialen in en buiten de woning.

Hoe werkt drainage ?

Hoe werkt Drainage

Voor zowel kleine vochtproblemen als drainage is Vochtbestrijding Snel de specialist in de regio. We zijn niet alleen bekend met de omstandigheden van de bodem, we kennen ook de verschillende soorten bebouwing. Oudere woningen hebben andere uitdagingen dan jongere gebouwen. Dit komt niet alleen door het ontwerp en toegepaste materialen, maar ook door de locatie waarop de huizen zijn gebouwd.

Elk huis is maatwerk

Bij Vochtbestrijding Snel bekijken we elke situatie apart, drainage is altijd maatwerk. Er wordt vooraf bepaald wat de oorzaak is van de wateroverlast, in welke periodes dit voorkomt, de hoeveelheid water dat afgevoerd moet worden en de nabije omgeving. Wanneer de drainage veel water moet afvoeren is het van belang dat er rond de woning geen schade aangericht wordt. Denk bijvoorbeeld aan een fundering die wegzakt, of beplanting die kan afsterven door een overschot aan afvalwater.

Bij Vochtbestrijding Snel geven we graag advies op maat bij drainage . Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Vloerdrainage

vloerdrainage

Er zijn allerlei reden waarom een kelder vochtig is. Er kan dan zelfs vochtschade ontstaan wanneer hier niet tijdig iets aangedaan wordt. Gelukkig zijn er wel voldoende opties om er wel iets aan te doen. Eén van de mogelijkheden waar het om gaat, is vloerdrainage. Dit is een goede manier om de kelder weer goed vochtvrij te maken. Het is dan belangrijk dit wel op de juiste wijze te doen.
In dit artikel over vloerdrainage vind je meer informatie terug.

Wanddrainage

Wanddrainage

Wie veel last heeft van vocht in de kelder kan met allerlei problemen te maken hebben. Vocht komt in veel kelders voor en bij bijna elke kelder is een andere oorzaak aan te wijze. Dit is jammer omdat de kelder in huis van grote waarde kan zijn. Daarom is het ook belangrijk om de oorsprong spoedig te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan een condensatieprobleem in huis. Het kan bijvoorbeeld slim zijn om gebruik te maken van de mogelijkheden van een systeem met wanddrainage.
In dit artikel over wanddrainage vind je meer informatie terug.

Een kelder waterdicht maken aan de buitenzijde